Welkom op de website van het FIT-HIP onderzoek. Door middel van deze website willen wij graag patiënten en hun naasten informeren over het FIT-HIP onderzoek. Ook is er informatie voor zorgverleners die betrokken zijn bij het FIT-HIP onderzoek. Gedurende het verloop van het onderzoek zullen de ontwikkelingen van het onderzoek worden bijgehouden op deze website, onder het kopje ‘actueel’.

Ook zijn wij te volgen via twitter: @FITHIP

 

WELKOM

HET FIT-HIP ONDERZOEK

FIT-HIP staat voor Fear of Falling Intervention in Hip Fracture geriatric rehabilitation. Het is een onderzoek naar de behandeling van valangst bij patiënten die een heup hebben gebroken en daarna revalideren binnen de geriatrische revalidatie zorg.


Bij het FIT-HIP onderzoek wordt de reguliere geriatrische revalidatie zorg voor mensen met een heupbreuk vergeleken met de toevoeging van de FIT-HIP behandeling aan die reguliere revalidatie zorg.  Het FIT-HIP onderzoek is vanaf maart 2016 gestart binnen 11 geriatrische revalidatie locaties. Vanaf 1 januari 2017 is de inclusie (werving) van deelnemers voor het FIT-HIP onderzoek gestopt. Het onderzoek bevindt zich nu in de fase dat het laatste gedeelte van deelnemers wordt vervolgd tot zes maanden na ontslag uit de revalidatie.


Meer informatie over het onderzoek is te vinden onder het kopje ‘Het Onderzoek’.


Bent u zorgverlener? U vindt informatie onder het kopje ‘Professionals’.FIT-HIP onderzoek

Ik ben zorgverlener

Actueel

In beweging voor valangst